icon icon icon
logo
logo
 

Table B — Competitive/Endurance Ride Chart

Table B — Competitive/Endurance Ride Chart

  1. Number of miles of ride + the number of riders in ride divided by the placing earned (up to 10th place)
  2. Completion of the ride will earn 10% of the total mileage plus number of riders. This applies when the horse does not place in the top ten.
  3. Best Condition: Champion; add 10% of miles to points — Reserve Champion; add 5% of miles to points.
    • Example 1: 20 miles + 8 riders = 28; placing earned is 3rd 28 divided by 3 = 9 1/3 points
    • Example 2: 65 miles + 12 riders = 77; placing earned is 5th
      77 divided by 5 = 15 2/5 points
    • Example 3: Best Condition: Champion; 10% of 65 miles = 6.5
      (take example #2. above)
      15 2/5 + 6.5 = 21 9/10
    • Example 4: Completion of Ride: Example: 25 miles + 15 riders = 40, placing 12th
      40 x 10% = 4 points
    • Example 5: Completion of Ride: Example: 75 miles + 23 riders = 98, placed 15th
      98 x 10% = 9.8 points
 
 
Address: P.O. Box 802, Georgetown, KY 40324
Phone: (502) 535-4803 • Cell: (270) 735-5331 ·
E-mail: